L'Ajuntament en Ple va aprovar provisionalment, en sessió de 6 de novembre de 2008, la modificació de l'ordenança reguladora la taxa per llicència d'obertura d'establiments,. L'expedient, d'acord amb l'establert a l'article 17 del Real Decret Legislatiu 2/2004 pel que s'aprova el Text refòs de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, ha estat sotmès a informació pública per mitja d' anunci publi...

SecciónIV - Administracion Municipal
EmisorAjuntament d'Alcudia

L'Ajuntament en Ple va aprovar provisionalment, en sessió de 6 de novembre de 2008, la modificació de l'ordenança reguladora la taxa per llicència d'obertura d'establiments,. L'expedient, d'acord amb l'establert a l'article 17 del Real Decret Legislatiu 2/2004 pel que s'aprova el Text refòs de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, ha estat sotmès a informació pública per mitja d' anunci publicat en el Butlletí Oficial de la Comunitat Autònoma. No havent-se presentat reclamacions , s'en publica els seus text íntegre.

ORDENANÇA MUNICIPAL REGULADORA DE LA TAXA PER LLICÈNCIA MUNICIPAL D'OBERTURA I FUNCIONAMENT D'ESTABLIMENTS.

FONAMENT I NATURALESA ARTICLE 1.1.-Fent ús de les facultats concedides pels articles 133.2 i 144 de la Constitució i l'article 106 de la Llei 7/1985, de 2 d'abril, reguladora de les Bases de Règim Local i de conformitat amb el que disposen els articles 15 a 19 del Reial Decret Legislatiu 2/2004 pel que s'aprova el Text Refós de la Llei Reguladora de les Hisendes Locals, l'Ajuntament estableix la taxa per llicència d'obertura d'establiments, que es regirà per aquesta ordenança fiscal, les normes de la qual s'atenen al que preveu l'article 57 del Reial Decret Legislatiu 2/2004.

FET IMPOSABLE ARTICLE 2.1.Constitueix el fet imposable de la taxa l'activitat municipal, tant tècnica com administrativa, que tendeix a verificar si els establiments industrials i mercantils reuneixen les condicions de tranquil·litat, sanitat, salubritat i qualsevol altra exigida per les ordenances corresponents i reglaments municipals generals per al seu funcionament, d'acord amb el que preveu la llei 16/2006, de 17 d'octubre, de règim jurídic de les llicències integrades d'activitat de les Illes Balears, com a pressupost necessari i previ perquè l'Ajuntament atorgui la llicència d'obertura i funcionament a que es refereix l'article 22 del Reglament de Serveis de les Corporacions Locals.

  1. A aquest efecte tindrà la consideració d'obertura:

    -La instal·lació per primera vegada de l'establiment per començar les serves activitats.

    -La variació o ampliació de l'activitat desenvolupada a l'establiment encara que continuï el mateix titular.

    -L'ampliació de l'establiment i qualsevol altra alteració que es dugui a terme i que afecti ales condicions de la llicència atorgada, exigint nova verificació de la mateixa.

    -Els canvis de titularitat en les activitats existents.

    -Els trasllats de local.

    -Les activitats temporals amb o sense establiment.

  2. S'entendrà per establiment industrial o mercantil qualsevol edificació habitable, estigui o no oberta al públic, que no es destini exclusivament a habitatge i que:

    Es dediqui a l'exercici d'alguna activitat empresarial fabril, artesana, de la construcció, comercial i de serveis que estigui subjecte a l'impost d'activitats econòmiques.

    Tot i no desenvolupar-se aquelles activitats que serveixin d'auxili o complement per aquestes, o tinguin relació amb elles de manera que els proporcionen beneficis o aprofitament com a ara seus socials, agències, delegacions o sucursals d'entitats jurídiques, escrivanies, oficines , despatxos o estudis.

    SUBJECTE PASSIU ARTICLE 3.

  3. Són subjectes passius contribuents les persones físiques o jurídiques i les entitats a què es refereix l'article 35.4 de la Llei 58/2003, General Tributària, titulars de l'activitat que es pretén desenvolupar o bé que es desenvolupi en qualsevol establiment industrial o mercantil.

    RESPONSABLES ARTICLE 4.

  4. Respondran solidàriament de les obligacions tributàries del subjecte passiu les persones...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR