ESTATUTS MANCOMUNITAT INTERMUNICIPAL SERVEIS PÚBLICS INSULARS (EIVISSA'BALEARS) ANTECEDENTS La Mancomunitat Intermunicipal 'Matadero Insular de Eivissa', integrada pels municipis d'Eivissa, Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja, va iniciar el seu funcionament, a partir de l'acta de la seua constitució amb data 30 d'abril de 1991, amb la f...

SecciónIV - Administracion Municipal
EmisorMancomunitat Escorxador Insular d'Eivissa

ESTATUTS MANCOMUNITAT INTERMUNICIPAL SERVEIS PÚBLICS INSULARS (EIVISSABALEARS) ANTECEDENTS La Mancomunitat Intermunicipal `Matadero Insular de Eivissa', integrada pels municipis d'Eivissa, Santa Eulària des Riu, Sant Josep de sa Talaia, Sant Antoni de Portmany i Sant Joan de Labritja, va iniciar el seu funcionament, a partir de l'acta de la seua constitució amb data 30 d'abril de 1991, amb la finalitat de l'administració i la gestió conjunta dels serveis propis d'un escorxador.

TRANSFORMACIÓ Amb la finalitat de l'administració, la gestió i la prestació conjunta d'activitats i altres serveis d'interès comú i necessaris als ajuntaments que la integren, es fa necessari, aprofitant la infraestructura creada amb la figura jurídica existent de la Mancomunitat, adaptar els anteriors estatuts a les noves necessitats demanades pels ajuntaments, amb una profunda modificació del seu articulat, així com transformant la seua anterior denominació oficial, però subrogantse en tots els drets, els deures i les obligacions que la dita Mancomunitat havia assumit.

El nou text d'estatuts es desenvolupa a continuació en 29 articles, distribuïts en 6 capítols, amb 2 disposicions transitòries, 1 disposició derogatòria i 1 disposició final.

CAPÍTOL PRIMER DISPOSICIONS GENERALS Denominació, domicili, objecte i duració Article 1r. La denominació oficial de la Mancomunitat serà:

`Mancomunitat Intermunicipal Serveis Públics Insulars'.

Els ajuntaments que la integren són els ajuntaments d'Eivissa, de Santa Eulària des Riu, de Sant Josep de sa Talaia, de Sant Antoni de Portmany i de Sant Joan de Labritja.

La Mancomunitat gaudirà de personalitat jurídica pròpia i amb plena capacitat d'obrar per crear i gestionar serveis i activitats d'interès comú general i es regirà pel disposat en els presents Estatuts, ordenances i reglaments que es desenvolupin i, en allò que no hi estigui previst, per l'ordenament jurídic regulador del règim local i la seua duració és indefinida.

Article 2

n. El domicili social de la Mancomunitat radica en el carrer de sa Blanca Dona, s/n, d'Eivissa (Balears), i podrà organitzar i obrir delegacions amb caràcter provisional o permanent en els llocs que pugui aprovar la Junta de Govern.

Article 3

r. La Mancomunitat prestarà en l'àmbit territorial dels municipis expressats en l'article primer els serveis comuns següents :

  1. -La prestació, gestió i administració conjunta dels serveis propis d'un escorxador, des del transport, recepció i tancament dels animals d'abastament, sacrifici, aireig i distribució de les canals, així com qualsevol altra activitat directament relacionada amb les anteriors.

  2. -La prestació, gestió i administració conjunta de qualsevol altre servei d'interès general comú que siguin sol·licitats pels ajuntaments que la integren, sempre que no es buidin ni es limitin les competències dels ens locals, ni suposi interferència de cap tipus amb qualsevol altra administració.

    L'assumpció efectiva dels serveis que s'assumeixin em un futur, serà acordada per la Junta de Govern de la Mancomunitat, la qual resoldrà em cada cas sobre la forma o manera de gestió més adequat, dins de les alternatives assenyalades en l'ordenament jurídic aplicable.

    El procediment per a l'assumpció efectiva dels esmentats serveis per part de la Mancomunitat, serà el següent:

    -Sol·licitud presentada davant la Junta de Govern de la Mancomunitat per part d'almenys dos representants dels respectius ajuntaments que la integren.

    -Proposta inicial de la Junta de Govern de la Mancomunitat, en què es sol·licita als ajuntaments que la integren la prestació del nou servei de què es tracti aprovat per la totalitat dels membres que la componen, on haurà de quedar perfectament definit:

    1 El Servei a prestar, la seva denominació, entitats beneficiades, instal·lacions, mitjans materials i humans necessaris.

  3. Estudi tecnicoeconòmic en el qual es defineixi el pressupost total del servei, forma prevista inicialment per gestionar-lo, finançament per taxes o preus públics amb les quanties que es preveu establir en l'ordenança fiscal corresponent.

  4. En cas de tractar-se d'un servei gestionat per personal fix per part dels ajuntaments que l'integren, estudi on s'indiqui la situació en la qual podria quedar el personal dels corresponents ajuntaments que prestava l'esmentat servei.

    -Acord d'aprovació inicial per majoria absoluta per part del Ple de tots els ajuntaments que integren la Mancomunitat, en què sol·liciten encomanar a aquesta la gestió de l'esmentat servei, d'acord amb allò establert en l'article 94.3.h de la Llei 20/2006.

    -Exposició pública en el BOIB i tauler d'anuncis de l'Ajuntament respectiu per període de trenta dies, per a la presentació de reclamacions, objeccions o observacions. Si no es presentassin reclamacions o suggeriments, l'acord inicialment adoptat s'entendrà com a definitivament aprovat sense necessitat d'un nou acord exprés.

    -En cas de presentar-se al·legacions o suggeriments, aquestes s'hauran de resoldre pel Ple de l'Ajuntament.

    -Acord d'aprovació per part de la Junta de Govern de la Mancomunitat, en què s'assumeix la prestació de l'esmentat servei.

    -Publicació en el BOIB per a general coneixement, juntament amb l'ordenança fiscal reguladora de la taxa o preu públic que s'estableixi legalment amb els tràmits establerts d'aprovació provisional i definitiva.

Article 4

t.

El personal de la Mancomunitat estarà integrat en una plantilla orgànica dels seus llocs de feina, aprovada anualment juntament al seu pressupost, composta de personal funcionari i laboral necessari per al millor compliment de les seves finalitats.

Les funcions de Secretaria-Intervenció es portaran a terme per habilitats estatals.

CAPÍTOL SEGON Recursos econòmics Article 5è. Els recursos econòmics de la Mancomunitat seran els següents:

  1. Els ingressos procedents del seu patrimoni i altres de dret privat.

  2. Participació en els tributs de la Comunitat Autonòmica i altres entitats insulars, en la forma i la quantia que es pugui determinar.

  3. Subvencions i altres ingressos de caràcter públic.

  4. Taxes per la prestació de serveis o la realització d'activitats de la seua competència, això d'acord amb les ordenances fiscals que s'aprovin a tal efecte.

  5. Contribucions especials per a l'execució d'obres i per a l'establiment, l'ampliació o la millora de serveis assumits per l'entitat.

  6. Preus públics.

  7. Els procedents d'operacions de crèdits.

  8. Multes.

  9. Les quantitats que en qualitat d'emprèstit oficial puguin obtenir-se en els mateixos casos en què legalment podrien concedir-se als ajuntaments d'acord amb la legislació vigent.

  10. Qualssevol altres recursos i ingressos eventuals o extraordinaris.

  11. Aportacions anuals que, per a cada exercici econòmic, fixi la Junta de Govern per a cada un dels municipis mancomunats, sempre sobre la fórmula de repartiment per coeficients basant-se en el número d'habitants de fet en cada municipi, segons la darrera rectificació padronal aprovada.

Article 6

è. Cada any es confeccionarà un pressupost ordinari que s'ajustarà a la normativa vigent sobre hisendes locals observant anàlogues normes que les exigibles als ajuntaments. El president prepararà l'avantprojecte basant-se en les necessitats i obligacions derivades de cada servei a desenvolupar de forma desglossada, amb el càlcul dels ingressos a percebre en la prestació de cada un d'aquests, amb les despeses respectives i en cas de ser deficitaris indicant com s'aconseguiria l'anivellament pressupostari corresponent, que en un principi serà partint de la base de les aportacions dels ens membres.

Article 7

è. Els ajuntaments quedaran obligats a consignar anualment en els seus respectius pressupostos, la quota d'aportació acordada per la Junta de la Mancomunitat, que els serà vinculant i de caràcter obligatori i inexcusable.

Article 8

è. El...

Para continuar leyendo

Solicita tu prueba

VLEX utiliza cookies de inicio de sesión para aportarte una mejor experiencia de navegación. Si haces click en 'Aceptar' o continúas navegando por esta web consideramos que aceptas nuestra política de cookies. ACEPTAR